Pc/Laptop onderhoud.

Onderhoud aan computers is essentieel, maar wordt toch regelmatig vergeten of bewust niet gedaan. Een computer is een complexe machine met veel gevoelige micro-elektronica en zeer uitgebreide software. Zonder degelijk onderhoud behaal je niet de optimale prestaties uit jouw computer.

Een computer wordt standaard in drie jaar afgeschreven, maar blijft gemiddeld vijf jaar dienst doen en dat is prima. Helaas is het zo dat bijna elke gebruiker opmerkt dat de computer steeds trager wordt, al na het eerste jaar. Dit is vaak een bron van ergernis. Het is hoofdzakelijk software die ervoor zorgt dat de computer steeds trager wordt. Meestal is één trage computer de oorzaak van een compleet traag netwerk.

Door minstens één keer per jaar streng de geïnstalleerde software te evalueren kunt je een computer al flink “opschonen”. Dit is niet voldoende, wat veel mensen en bedrijven vergeten is dat een pc niet alleen softwarematig maar ook hardwarematig opgeschoond moet worden!

Door een pc van binnenuit te controleren op vuil en stof en dit te verwijderen kun je de levensduur van de pc behouden en verlengen.

Een aantal tips:

· Zet de pc niet op de grond maar 20 à 30 cm erboven;

· Rook zo min mogelijk bij de pc (ook voor de pc is dat ongezond);

· Houd huisdieren uit de buurt van de pc.

E.B Service Raalte helpt graag bij het onderhoud aan al uw pc’s.

Pc/Laptop onderhoud.