Pc / laptop Onderhoud

Onderhoud aan computers is belangrijk, maar wordt toch regelmatig vergeten of bewust niet gedaan. Een computer is echter een complexe machine met veel gevoelige micro-elektronica en zeer uitgebreide software. Zonder degelijk onderhoud behaalt u niet de optimale prestaties uit uw computer.


Een computer wordt standaard in drie jaar afgeschreven, maar blijft gemiddeld vijf jaar dienst doen. En dat is prima. Echter is het zo dat bijna elke gebruiker opmerkt dat de computer steeds trager wordt, al na het eerste jaar. Dit is vaak een bron van grote ergernis. Het is hoofdzakelijk software die ervoor zorgt dat de computer steeds trager wordt. Dikwijls is één trage computer de oorzaak van een compleet traag netwerk.

Door minstens één keer per jaar streng de geïnstalleerde software te evalueren kunt u een computer al flink "opschonen". Dit is echter niet voldoende, wat veel mensen en bedrijven vergeten is dat een pc niet alleen softwarematig maar ook hardwarematig opgeschoond moet worden!

Door een pc van binnenuit te controleren op vuil en stof en dit te verwijderen kunt u de levensduur van de pc behouden en verlengen.

Een aantal tips:

· Zet de pc niet op de grond maar 20 à 30 cm erboven;

· Rook zo min mogelijk bij de pc (ook voor uw pc is dat ongezond);

· Houd huisdieren uit de buurt van de pc.

E.B Service Raalte helpt graag bij het onderhoud aan u computers

EB Service Raalte Posted by EB Service Raalte