SSD Upgrade

Er zijn maar weinig upgrades die zo’n dramatische snelheidswinst opleveren als een upgrade met SSD.

Bij bijvoorbeeld een defecte harde schijf of als de machine gewoon traag is adviseren wij de overstap te maken naar een SSD.

Hierdoor krijgt de machine een tweede leven.

Standaard monteren wij Samsung 860 Evo.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere merken en modellen.

De upgrade bestaat uit het monteren van de SSD, het klonen van de harde schijf of herinstallatie van het systeem met drivers, updates en apps.

De machine is vervolgens weer helemaal klaar voor gebruik.

Reparatie duur: 3 dagen tot een week


Wat is een SSD?

SSD staat voor Solid State Drive. In tegenstelling tot de traditionele harde schijven maakt een SSD geen gebruik van mechanisch draaiende onderdelen. Daardoor neemt de snelheid sterk toe, terwijl het geluid en energieverbruik sterk afnemen. U zou een SSD kunnen vergelijken met een grote usb-stick, maar dan een stuk geavanceerder en betrouwbaarder.


Voor en nadelen van een SSD

Snelheid;

Met een SSD wordt uw computer aanmerkelijk sneller. Dit geldt voor het opstarten en afsluiten van de computer en alle programma’s. Vooral als de computer eenmaal is opgestart zijn wachttijden zo goed als verleden tijd!

Geluid;

Het traditionele geratel van de computer is met een SSD verleden tijd, omdat er geen draaiende delen meer zijn.

Schokbestendigheid;

Traditionele harde schijven zijn erg gevoelig voor schade; zelfs bij kleine schokken of stoten kunnen zwakke plekken ontstaan die de werking van de computer ontregelen. Doordat een SSD geen draaiende onderdelen heeft is hij een stuk minder gevoelig voor schade.

Kosten;

SSD’s zijn duurder en bevatten minder opslagcapaciteit dan traditionele harde schijven. Hebt je dus grote hoeveelheden bestanden (foto’s, films of muziek). Dan adviseren wij om de data in een cloud te bewaren.


Klonen of herinstallatie?

Als een passende SSD is geselecteerd moeten de programma’s, bestanden en instellingen van de oude harde schijf worden overgeplaatst. Een methode is om de oude harde schijf één-op-één te klonen. Dit is een snellere manier om alles over te zetten, voor we gaan klonen zorgen we eerst dat de “oude harde schijf”opgeruimd is van rotzooi. Door eerst grondig te inspecteren voorkomen we dat er ongewenste data wordt gekloond.

Soms is het beter om de computer opnieuw te installeren. Dit duurt langer, maar daarmee wordt de computer ook echt weer zo goed als nieuw!